Summerschool – Workshops i dans

Välkomna på workshops i dans 27-30 juni 2022. Danslärarna Ana Strandberg och Henry Alarcon leder workshops i 4 dagar. Det är gratis att delta.

Ana Strandberg är verksam som frilansande dansare, koreograf & danspedagog i olika projekt med bl.a. Riksteatern, Region Värmland, TL Productions och koreografen Viktor Fröjd, samt med de egna verken ”hRingir”, ”Charader / Riktigheten” och ”SLÄPP”. 

Hon är adjunkt på Karlstads Universitets Dansutbildningar och utbildad vid SKH – Dans & CirkusHögskolan, samt Åsa Folkhögskolas Streetdanceinriktade utbildningar. 

För närvarande arbetar Ana med verket ”ÄR DET TAGET?” tillsammans med Filip Magnusson, och senast som assisterande koreograf för Tentacle Tribe från Kanada & koreograf i ”Light Without Borders”. Ana är aktiv inom freestylescenen och har arbetat med dans i drygt 20 år – genrebrett med fokus på tekniker inom Hip Hop, Housedance & Popping. Kärleken ligger i en bredd av musik- och dansuttryck. 

Under Summer School kan ni dansa Hip Hop och Housedance med Ana. 

Henry Alarcon är verksam som frilansande dansare, koreograf & danspedagog. Senast med Breathe Again – en hyllningsföreställning till Britney Spears, I Sprickorna lyser solen – en föreställning om psykisk ohälsa och ”Jorden Runt” – en föreställning som tar oss till olika världsdelar. Utöver större produktioner är Henry aktuell med underhållningen för diverse invigningar. 

Han är utbildad vid Balettakademiens musikalutbildning och har sedan dess turnerat i Europa, jobbat med musikaler och Dinnershows i Skandinavien. Han har även koreograferat en del hyllningsföreställningar via Riksteatern, bl.a. ”Ett bloss för Lena Nyman”, ”Edith (Piaf) & jag” & ”En Frida (Anni-Frid Lyngstad) för själen” och undervisat i över 20 år i diverse stilar men brinner mest för jazz, street, fusion och commercial.

Under Summer School kan ni dansa Jazz och Commercial med Henry.

Vill du vara med eller har du frågor? Skicka ett mail till henry.alarcon@estetiskaskolan.se.